dittdjursblogg!

dittdjursblogg!
Välkommen

tisdag 22 februari 2011

Fakta och skötselråd om tamråttor!

Djursort : Råtta(tamråtta härstammar från brunråttan)
Ras: Dumboråtta (de har rundare öron än vanliga råttor)
Djurets ålder: Ca 7 månader.
Djurets namn: Eir (det är en isländsk gudinna)
Fråga ett: Jag hade två råttor tidigare. Den ena fick en tumör och avlivades i Februari förra året. Den andra dog i September. Jag var väldigt ledsen men efter två månader bestämde jag mig för att jag ville ha en ny råtta :)

Fråga två: Råttor behöver en ganska stor gallerbur med våningar för de gillar att klättra. Man behöver byta buren ungeför varje vecka (om man bara har en råtta räcker det om man byter varannan). Råttor gillar att röra på sig och att utforska nya ställen så man ska ha dem ute ganska ofta. Där de är ute ur buren måste man se till att de inte kan rymma eller skada sig på någonting.

Fråga tre: Inte särskilt mycket. Det är mest det vanliga med att stda buren, ge den mat och vatten och kela med den.

Fråga fyra: Jag brukar klappa min råtta varje dag och jag försöker låta henne vara ute ca en timme varje dag då hon får springa runt i mitt rum. Jag hade tänkt lära henne agility för råttor när hon blir lite mindre blyg.

Fråga fem: Jag har haft henne i ca 5 månader.

Fråga sex: Råttor är flockdjur men om man har mycket tid kan man ha bara en råtta annars är det bra om man har två.

Jag rekomenderar husdjuret för att: De är väldigt smarta och sociala. Råttor blir tama väldigt fort och brukar inte bitas mycket (det är olika från råtta till råtta). Råttor kan lära sig mycket och gillar att sitta på ens axel specielt om man har långt hår som den kan gömma sig i. Råttor är ett helt underbart djur som blir mycket tamaren än hamstrar, gerbiler och andra små gnagare.

Tack för intervjun!

Fakta och skötselråd om kaniner, dvärgvädur

Djursort : Kanin
Ras: Dvärgvädur
Djurets ålder: cirka 2 år
Djurets namn: Basilica

fråga ett: hur fick du ditt husdjur? Som alla andra väl? Jag köpte det. Från en ganska känd uppfödare.

fråga två:Hur sköter man husdjuret?
Det är nog från kanin till kanin. Vissa behöver mycket uppmärksamhet, vissa vill bara vara ensamma. Dock, ska alla sorters kaniner ha regelbundet hö samt vattnen. Dvärgvädurar blir dock lätt tjocka och man måste ha koll på maten. Men mat ska den ha.

Fråga tre: Behöver djuret mycket skötsel?
Kanin... Hm... förvånats sett: Ja. Man behöver ju inte gå ut och gå med den som en hund. Men den gillar inte när det är stökigt. Så hela buren ska skuras från topp till tå en gång i veckan. Toaletten ska tömmas, och matskålar ska diskas. Och glöm inte vattenflaskan.

Fråga fyra:Vad brukar du göra med ditt husdjur? Nu när det är vinter, gosar vi mest. På sommaren får hon vara ute i trädgården i hennes "sommarhus" som jag kallar det. Det är en tvåvånings bur med hage. Den köpte vi hos uppfödaren som även har en liten kaninshop.

Fråga fem:Hur länge har du haft husdjuret? Ja, hon fyller till sommaren tre år... så, cirka 3 år.

Fråga sex: Är ditt husdjur socialt eller vill det helst vara själv?
Hon går inte att lyfta upp, då sprattlar hon. Men hon har inget emot att bli klappad och gosad med.

Jag rekomenderar husdjuret för att:
Dvärgväduren är en lugn barnvänlig kanin som är en bra nybörjarkanin
.

måndag 21 februari 2011

Ni frågar, jag svarar ALLERGIVÄNLIGA DJUR!


Hej jag undrar om du vet mer om allergivänliga djur.

Vilka sorter anses vara mer allergvanlida än andra när det gäller
pälsdjur .JAG VET ATT DET ÄR INDIVIDUELLT, MEN KANSKE SKULLE DU KUNNA
SKRIVA MER OM DET.vARFÖR TÅLER FLER ALLERGIGER REXRASER TILL EXEMPEL

Hälsningar ****


Svar:
Ja, det här med allergi och djur är inte helt lätt. Några djur som funkar är ju såklart fiskar, reptiler och kräldjur. Men vill man ha pälsdjur blir det ju svårare, Bland katter som SÄGS vara mindre allergiframkallande är Sibirisk katt, Cornish rex, Laperm, Sibirisk katt saknar en sak i deras kropp som många allergiker inte tåler, därför tåler många dem, laperm och rex fäller inte så mycket. Men katt är faktiskt en av de mest allergiframkallande djuren, så det kanske man sa ta det lite försiktigt med, man kan ha gerbiler, dem har kort päls och är näst intill luktfria. Bland hundar finns det Lagotto har jag hört, Sen finns det Bichon Frise som jag inte vet så mycket om. Man kan ha rexkanin och även ha kanin ute. Något marsvin kan jag nog inte rekommendera, dom sägs vara mycket allergiframkallande och jag känner inte till någon ras av marsvin om är "mindre" framkallande. En del allergiker säger också att dom kan ha hamstrar utan problem, men vädra ofta. Man kan ju även vara allergisk mot hö och spån som ska finnas i burar hos gnagare. Rex kan vara en bra djur-ras för allergiker pga deras päls, den är krullig och lockig och vissa rex-pälsar kan mest vara fjun, det gör att dem inte fäller så mycket.
Har du fler frågor så maila mig. Hoppas du fick hjälp!

söndag 20 februari 2011

Fakta och skötselråd om kaniner, Intervju med Tilda

Djursort: Kanin
Ras: Blandras mellan Lejonkanin och Dvärgkanin.
Djurets ålder: Ca. 8 månader.
Djurets namn: Tedda.
fråga ett: hur fick du ditt husdjur?
Innan hade jag en vit fin Lejonkanin och hon fick ungar med min morfars kanin, fastän det var första kullen fick hon 6 st ungar! Och så sparade jag en kaninunge och sålde de andra 5.

fråga två:Hur sköter man husdjuret?
En kanin är ganska lätt att sköta, men behöver mycket socialt 'umgänge' och kärlek av dig. Se till så att din kanin alltid har vatten, hö, och pellets. Om du har din kanin i en innebur eller 2 kaniner i en bur så städa 1 gång i veckan. Om det är en ute bur så behöver du inte städa lika ofta.

Fråga tre: Behöver djuret mycket skötsel?
Nej inte så mycket. Det är värre om du har flera kaniner.

Fråga fyra:Vad brukar du göra med ditt husdjur?
Ibland tar jag ut henne i sele och koppel och går en runda, det tycker hon är kul.

Fråga fem:Hur länge har du haft husdjuret?
Sedan sommaren 2010, då hon och hennes syskon föddes.

Fråga sex: Är ditt husdjur socialt eller vill det helst vara själv?
Hon är lite social av sig, men ibland vill hon helt enkelt vara lite själv.

Jag rekomenderar husdjuret för att:
Det är alltid mysigt att kurra ner sig i soffan med sin kanin och ha det mysigt när det är dåligt väder. När det är bra väder kan man ju vara ute och leka! Och det är bra att man inte behöver städa så jätteofta. Och kanin sköter sig själv ganska bra.

Fakta om kaninen

Kaninen är ett mycket trevligt sällskapsdjur som uppskattas av många. Även allergiker kan ha chans till en kanin, man kan nämligen ha en kanin ute året om i en utebur. Det är bra för en allergiker för att ni b.l.a att ni inte andas samma luft och att det inte kommer in så mycket hår i huset/lägenheten. Den populäraste kaninrasen är dvärgkanin. Kaniner är hyfsat lättskötta, man behöver städa inneburen ungefär en gång i veckan. Har man ute behövs det mindre. Alla kaniner, inne som ute behöver uppmärksamhet. Gosa gärna och lek med den mycket.  Ni kan ju även öva hoppning.
Allergivänliga kaniner?: Ja, det finns en kaninras som många allergiker tåler, rex kanin. Det är många allergiker som berättar att dom tåler den rasen, men detta är ju självklart från person till person. Vill du ha skötselråd eller undrar du något annat om kaniner? meila mig på
Djurenblogg@hotmail.com

Fakta och skötselråd om salamandrar

Djursort
Ras: Kinesisk eldbukssalamander
Djurets ålder: Just min salamander är nog runt 2-3 år
Djurets namn: Kim

fråga ett: hur fick du ditt husdjur?
Jo det var såhär att först ville jag och mina syskon ha ett husdjur! det var först tänkt att vi skulle få en sköldpadda men sen så såg vi hur gamla dom kunde bli och ändrade oss. Då såg vi i djuraffären att det fans några djur som hette salamandrar! vi älskade dom direkt och tog reda på så mycket så möjligt om dom. Sedan köpte pappa en var åt oss.

fråga två:Hur sköter man husdjuret? Tja! man kan inte göra så mycket åt dom utom att städa buren och ge dom hackad mask var tredje dag ungefär. Sedan gillar dom inte när man tar i dom...... men man kan spruta med en sprutflaska ibland om man vill.


Fråga tre: Behöver djuret mycket skötsel? Nej inte så jättemycket.

Fråga fyra:Vad brukar du göra med ditt husdjur? Jag brukar mest titta på dom eftersom att dom inte gillar att man tar i dom! annars kan man möblera om deras bur om man vill göra något åt dom.

Fråga fem:Hur länge har du haft husdjuret? i ungefär 1-2 år tror jag.

Fråga sex: Är ditt husdjur socialt eller vill det helst vara själv? Det är helst för sig själv.

Jag rekomenderar husdjuret för att: det är ett riktigt fin och kul husdjur som man verkligen blir fäst vid! det är kul och gulligt när dom kollar på dig och man älskar dom jättemycket när man levt med dom ett ta.

Skötselråd och information om cocker spaniel


Djursort: Hund
Ras:Cocker spaniel
Djurets ålder:7,5 mån
Djurets namn:Viggo

fråga ett: hur fick du ditt husdjur?
Jag har velat ha hund VÄLDIGT länge och då kolla jag på blocket.se och såg att han var till salu:P

fråga två:Hur sköter man husdjuret?
Tjaa,man går ut med honom varannan timme och ger honom mat 07.00,13.00 och 19.00.Gosar med honom,dushar honom en gång i månaden och kammar varannan dag :)

Fråga tre: Behöver djuret mycket skötsel?
Lite sissådär inte jättemycket och inte jättelite man ska gå ut 5 tim. om dan och så...

Fråga fyra:Vad brukar du göra med ditt husdjur?
Gosa,gå ut med och leka

Fråga fem:Hur länge har du haft husdjuret?
4-5 mån.

Fråga sex: Är ditt husdjur socialt eller vill det helst vara själv?
Han vill aldrig vara själv!

Jag rekomenderar husdjuret för att:
Dom är väldigt sociala,man måste dusha dom och dom har lagom motionsbehov för ungdomar. 

torsdag 17 februari 2011

Katter

                                    katten


Katten finns i många raser och är väldigt trevliga och goa djur. Katter finns i många raser och vissa anses lite mindre allergiframkallande än andra. De raserna är rasen rex och rasen sibirisk katt. Tänk på att det varierar från person till person vad dom tål för katter. En katt kan leva i upp till 15-20 år om den blir väl omhändertagen. I vissa fall har en katt blivit upp till trettio år, men det är väldigt sällsynt. Det finns ungefär 1,6 miljoner katter i Sverige just nu. Som sagt finns det väldigt många kattraser i sverige. Den största är Maine Coon, den populäraste är Ragdoll, den minsta lär vara Singapuran. Den vanligaste kattrasen i Sverige är bondkatten. Vill du ha mer information om katter eller skötselråd? Maila mig på Djurenblogg@hotmail.com              

onsdag 16 februari 2011

fakta om gerbiler

      Gerbil
Gerbil kallas ibland för ökenråtta. Många tror säkert att gerbilen är lik en råtta eller mus, men det är inte sant. Skillnaden är b.l.a deras pälsbeklädda svans. Gerbilen har stora ögon, ser lite ut som en liten liten ekorre och den finns i många färger, en mycket populär färg är dark eyed honey. En gerbil lever ungefär två-fyra år. Om man ska köpa gerbiler måste man minst köpa två. Gerbilen är ett flockdjur. man kan ha två gerbiler av samma kön tillsammans, de två gerbilerna b.l.a brottas och leker. En gerbil gnager mycket så undvik att ha plastsaker i buren. Har gerbilerna möjlighet att komma ut i soffan eller få springa lite på golvet (ha gärna ett nät när dom springer på golvet) de uppskattar allt nytt och dom springer gärna lite fritt. har du mer frågor om gerbiler så maila mig på:
djurenblogg@hotmail.com

Hej och välkommen till dittdjursblogg!

Hej jag är en tjej som är väldigt intresserad av djur. I denna bloggen kommer vi att få höra olika människor som har olika djur. Jag hoppas att du vill följa bloggen och att du gillar den!
// dittdjursblogg